Proizvodnja


PROIZVODNJA

STRATEŠKI
Strateški pozicionirani na obroncima Fruške gore u selu Krušedol, prostiru se zasadi jabuka na površini od 40 ha. Tokom podizanja zasada koristili smo isključivo sertifikovane devetomesečne i knip sadnice koje su posađene na rastojanju 3,2×0,8 m i 3,2×0,6 m. Voćnjaci su neposredno povezani sa magistralnim i auto-putem.
Sadimo sledeće sorte: Golden Delicious, Granny Smith, Fuji, Gala i njene klonove (Gala King, Gala Schnico, Gala Schnico Red, Gala Mitch).

SAVREMENI TEHNOLOŠKI PROCESI
Poštujemo sve standarde integralne proizvodnje. Pre vegetacije utvrđujemo nivo hranljivih materija u zemljištu i obezbeđujemo optimalan nivo N:P:K (Nitrogen, Fosfor, Kalijum). Rasturivačima vršimo startnu prihranu mineralnim đubrivima, a ostatak hraniva dopremamo fertiligacijom i folijarno.

Za optimalnu vlažnost zemljišta i redovno snabdevanje jabuke vodom tu je kompjuterizovana mreža sistema za zalivanje kap po kap, koja crpi vodu iz dubokih žila plodne Fruške gore. Potvrdu o standardu kvaliteta svih procesa proizvodnje ostvarili smo i kroz dobijanje GLOBAL G.A.P sertifikata. Broj sertifikata: 00105-LTFVV-0002.
POSVEĆENO
Za visoke i kvalitetne prinose važno je posvetiti se sadnicama na pravi način. Rezidbom regulišemo rodnost u tekućoj i sledećoj godini, njome podmlađujemo naše sadnice jabuke, a za uzvrat dobijamo optimalan broj kvalitetnih plodova na stablu. Do ključnog momenta berbe obavljamo i ostale operacije poput staranja o adekvatnoj količini humusa u zemljištu, zaštite i proreda plodova, suzbijanje korova, košenje i uklanjanje izdanaka.


ZDRAVO I KVALITETNO
Da bismo dobili zdrave i kvalitetne plodove neizostavno je zaštititi jabuku od mnogobrojnih prouzrokovača fuzarioznih oboljenja kao i mnogih štetnih insekata koji se njome hrane. Zadatak naših agronoma je da uz što racionalniju primenu preparata za zaštitu bilja kao i očuvanje naših plodnih zemljišta proizvedu najkvalitetnije plodove.
SVEŽE
Berba predstavlja najslađi deo pažljivo građenog procesa. Sorte ulaze u proces berbe sa različitom dekadom sazrevanja. Veoma dinamičan i zanimljiv proces praćenja stepena zrenja sorti dešava se pod budnim okom naših agronoma. Primenom različitih metoda, utvrđujemo optimalan momenat za berbu.
Pažljivo ubrani plodovi dospevaju u našu ULO (Ultra Low Oxygen) hladnjaču kapaciteta 1500 t. Najmoderniji oblik hladnjače nam pruža mogućnost dugog čuvanja plodova gde nakon više meseci prilikom iznošenja plodova iz komora oni ne gube na svom izgledu i kvalitetu.

SKLADIŠTENJE

PROFESIONALNO
ULO komore postižu visoke standarde lagerovanja proizvoda jer omogućavaju finu regulaciju temperature, regulaciju vlažnosti i procentualnog sastava gasova u komori. Korišćenjem ove tehnologije usporavaju se fiziološki procesi u jabuci i produžava njen životni vek.
Prednosti ULO tehnologije:

DISTRIBUCIJA

Udaljenost proizvodnje od
Udaljenost hladnjače od
